Moominpappa
Muumipappa

Moominpappa is Moomin trolls father. His body is made from light grey or light blue-grey mohair and face and foots from leather. His eyes are brown. You can see from picture that the material is little different from left side troll. Usually the Moominpappa has stick on his hand, but it's loose very often also. On the bottom of foots is texts Atelier Fauni Finland and in other feet text Moomin or Muumi, not the Moomin name on it. The size for the trolls in picture below is ca. 16 cm (ca. 6 inch) and 14 cm (ca. 5.5 inch). These trolls are made between 1950's...1970's.
Moomin_Pappa_aN.jpg (70965 bytes)
Same text below written as finnish...

Muumiperheen Muumipapan vartalo on valmistettu vaaleanharmaasta mohairista tai vaaleansiniharmaasta teddykarvasta ja hänellä on ruskeat silmät. Kuvassa olevista peikoista voit nähdä että peikkoa on valmistettu kahdesta eri materiaalista.   Yleensä Muumipapalla on kädessään kävelykeppi, joka valitettavasti on usein hävinnyt.
Jalkapohjissa on tekstit Atelier Fauni Finland toisessa ja Moomin tai Muumi toisessa jalassa, mutta ei tietoa esim. peikon nimestä.
Kuvassa vasemmalla oleva Muumipeikko on kooltaan n. 16 cm ja oikean puoleinen n. 14 cm.
Nämä ensimmäiset Muumihahmot on valmistettu 1950...1970 luvuilla.

First Moomin Trolls are made by Atelier Fauni in Finland from 1950's to 1970's.
The company Atelier Fauni is working today in USA and the homepage for them is: www.Trollforest.com

 

Sorry, the item in this page is not for sale!

Beginning at www.fintoys.com