Tervetuloa vanhojen suomalaisten lelujen kotisivuille...

Olen Tapani Suominen ja harrastuksenani on vanhojen lelujen keräily. Tämä oli myös syynä näiden sivujen tekemiseen.

iam.jpg (3509 bytes)

Keräilijät kaikkialla maailmassa tuntevat saksalaiset, japanilaiset yms leikkikalut, mutta vain harvat heistä ovat kuulleet puhuttavan suomalaisista leluista. Näillä sivuillani haluan esitellä myös heille joitakin suomalaisvalmisteisia vanhempia ja myös vähän nuorempia leikkikaluja.
Syynä todella vanhojen suomilelujen puuttumiseen on se että käsittääkseni leluteollisuus vasta aloitteli tuotantoaan siinä 1930-40-luvulla. Muoviaikakauden alkuvaiheessa 1950 luvulla myös suomeen alkoi syntyä varsinaista leluteollisuutta. Jo 60-luvulla täällä oli kymmeniä (jollei satoja) pieniä yrityksiä jotka valmistivat muiden tuotteiden ohella myös leikkikaluja. Valitettavasti ko. yritysten omistajat olivat tavattoman vaatimattomia ja jättivät miltei poikkeuksetta merkitsemättä "puumerkkiään" valmistamiinsa tuotteisiin. Siksi on tavattoman vaikeaa päätellä mitkä lelut ovat suomessa valmistettuja ja siksi myös näille sivuille on voinut putkahtaa joitakin virheitä. Jos niitä havaitsette niin lähetelkää sähköpostia niin korjataan virheet yhdessä.

Toivottavasti nautit "matkastasi vanhojen Suomi-lelujen maailmaan".

PS. Toivottavasti saan runsaasti uutta tietoa sivuilleni lisättäväksi täältä internetin kautta, näin näistä sivuista voisi tulevaisuudessa olla iloa monille leluista kiinnostuneelle.

Siis kirjoittele...eMail: post@fintoys.com