Lelut tällä sivulla ovat TELEX valmistetta...

Oikealla olevassa kuvassa oleva juna sekä sen alla oleva Speedking on valmistettu saman oloisesta muovista jota käytettiin esim. ensimmäisissä Legoissa ... muuttaa helposti muotoaan (vääntyilee, kutistuu yms.) vanhemmiten. Kun taas muut on valmistettu kovasta muovista jossa em. ilmiöitä ei esiinny.

teltrain7.jpg (2769 bytes)

Kuvassa oleva Speedking 7 autossa on pyörissa Telex teksti mutta... mallin suomalais designistä en olisi kovinkaan varma... sillä olen törmännyt vastaavan näköiseen autoon useita kertoja internetissä. Valmistajana on ollut tällöin...no lisätään kun tulee mieleen (voisi olla Acme, Saunders, Renwal, Lapin... tai joku muu). Pienemmässä kullan värisessä ei ole valmistajan merkintää.

Kuvassa olevan Voimatraktorin pakkaus on ainakin yhtä hauska näin keräilijän kannalta kuin mitä itse lelu on. Sen kullakin sivulla on ko.piirrettynä traktori erillaisissa töissä kuvatekstein varustettuna ja laatikon päädyssä on teksi : "Tätä koteloa voidaan liimasaumastaan avattuna käyttää sarjakuvamaisesti näyteikkunajulisteena".

telbul75.jpg (2172 bytes)

Kuvassa olevassa vene / auto yhdistelmässä on "Telex" teksti. Tämä lelu on varsin hauska sillä se on toisinpäin leikittäessä vene ja toisinpäin auto. Myös tähän leluun olen törmännyt toisen valmistajan tekemänä. Valmistajana oli...no lisätään kun tulee mieleen.

Kuvassa on 2 kpl autoja jotka kuuluvat neljän auton sarjaan... 4 koria 1 vauhtipyörä koneistolla varustettu pohjaosa joka voitiin vaihtaa kulloinkin leikissä olevaan autoon. Kuvasta puuttuvat linja-auto ja kilpa-auto.

Tähän sarjaan kuuluu ainakin kolmas myöskin vieteri vetoinen, ompelukoneella työskentelevä karhu. Lankaa kehräävän karhun pohjalevyyn on liimattu paperinen lappu jossa teksti: "Englantilainen leikkikalu, pantu kokoon Suomessa. TELEX teidänkin tenaville."

telpig7.jpg (2331 bytes)

These items are from my collection... Not for sale!

Beginning at www.fintoys.com